Sonček ne greje le naše kosti, ampak tudi srca in dušo tekačev. Počasi dolge pajkice zamenjujejo kratke hlače, dolge majice pa tiste s kratkimi rokavi. Hokejska oprema gre počasi tudi v slačilnico. Tomaž Razingar je drsalke že obesil na klin. Včasih pa obuje tekaške copate. Morda bo zraven tudi na Rudarskem maratonu, vsekakor pa ga toplo priporoča.

Prijave prihajajo vsak dan. Na maraton so prijavljeni tudi dosedanji zmagovalci tekov na desetko in v polmaratonu: lanski Nataša Borštnar in Aleš Gorenc (Zasavska desetka) ter Mojca Koligar in Jan Tretjak (polmaraton). Tekla bosta tudi zmagovalca iz leta 2016 Karmen Podmenik (desetka) in Dušan Podlogar (polmaraton). Denis Šketako se je danes opravičil, ker bo tri dni pred Rudarskim maratonom odpotoval na trening in tekme v triatlonu na Kanarske otoke, Mojca Markič pa se je opravičila že prej, ker zdravi neugodno poškodbo.

Tudi na letošnjem maratonu ne bo manjkalo zanimivih udeležencev. Med drugim se nam lahko obeta celo hokejska konkurenca, saj je bil nekdanji kapetan slovenske državne hokejske reprezentance Tomaž Razingar tako navdušen nad jamo, ko je premagal ovire Zimskega jamatlona decembra 2017, da je obljubil, če bo le lahko, tudi udeležbo na maratonu. Veseli ga bomo, pa če bo tekel ali pa le prišel samo podelit priznanja najboljšim.

Vsekakor pa je Tomaž prepričan, da je za tiste, ki radi tečejo na bolj adrenalinskih preizkušnjah, Rudarski maraton prava odločitev.