Lepo vreme tako v Zasavju kot v rudniških rovih. Takšna je vremenska napoved za nedeljo, 22. april, ko se bo v in pod Zasavjem odvil že tretji Rudarski maraton. Vsem tekačicam in tekačem so organizatorji poslali še nekaj nujnih obvestil. Med drugim jim priporočajo, da tečejo po rudniku z eno svetilko na čeladi in drugo v roki.

Pozdravljeni tekačice in tekači!

Nedelja, 22. april, je skoraj tu in z njo Rudarski maraton. Sonček bo. In skuštrani bomo.
Za lažji potek vam pošiljamo nekaj napotkov, ki se jih, prosimo, držite. Za vaša morebitna vprašanja smo vam na voljo po telefonu 070 788 510 med 8. in 14. uro. Za nujne primere pa 24 ur na 041/850-733.

Prevzem startnih številk
Startne številke in vrečke z darili sponzorjev  bomo tekačem delili po 9.  uri na startnem mestu v Evroparku v Zagorju ob Savi (naslov: Potoška vas 15, 1410 Zagorje ob Savi, GPS koordinate:  N 46.145126, E 15.005265).

od 9.00 do 10.30 ure – Prevzem startnih številk in oddaja podpisane izjave (obvezno!, najdete jo v TUKAJ)  
od 10. 30 do 11. ure – Ogrevanje
ob 11.00 uri – Start  v Evroparku

Obvezna oprema
Ne pozabite na obvezno opremo. Brez čelade in naglavne lučke vas člani rudarske reševalne ekipe ne bodo spustili v jamo. Za vsak primer imejte pri sebi rezervni komplet baterij za naglavno lučko. Upoštevajte tudi, da tek ne bo potekal ves čas po asfaltu, da bodo po nekaterih delih proge in v rudniku tla lahko tudi vlažna oziroma blatna.
Priporočilo: predlagamo vam, da tečete s čelado in lučko od starta. Seveda ju lahko imate tudi v priročnem nahrbtniku. Vendar boste z nadevanjem čelade in lučke pred vhodom v rudnik zamudili nekaj dragocenega časa. Lahko se zgodi tudi to, da vam pade na tla (izkušnje) in se lučka razleti… Priporočamo vam uporabo dveh svetilk, ene na glavi na čeladi in druge v roki. Tako boste precej lažje tekli po rudniku.

Trasa
Opis trase desetke in polmaratona najdete na naši spletni strani, prav tako smo dodali tudi zemljevid proge. 
Čipi za merjenje časa bodo vgrajeni v startno številko vsakega tekača. Važno: številko si pripnite na prsi.
Temperatura v rudniških rovih se giba okrog 15 stopinj Celzija.

Parkiranje in prevozi
Parkirišče je urejeno v bližini Evroparka na označenem makadamskem parkirišču 300 metrov naprej od Evroparka proti Kotredežu, do njega vas bodo usmerjali redarji.

Osebna prtljaga
Na startu bo organizator poskrbel za kombi, s katerim vam bomo osebno prtljago po želji prepeljali na cilj v Hrastnik. Čeprav bomo z njo kar najbolj skrbno ravnali, jo bomo prevažali na vašo lastno odgovornost. Predlagamo, da osebno prtljago shranite v manjšem nahrbtniku in ga oddate pri kombiju organizatorja. Na cilju je v upravni zgradbi Rudnika Trbovlje Hrastnik rudniška kopalnica (vašhava), v kateri se boste lahko oprhali. Vendar morate pribor za osebno higieno in brisačo imeti s seboj (predlagamo, da v nahrbtniku). 

Razglasitev rezultatov in nagrade
Podelitev pokalov in nagrad bo ob 14. uri v Hrastniku. S tem se bo prireditev zaključila. Vsi tekači prejmete malico. Najboljši tekači boste prejeli pokale, ki so jih izdelali v Steklarni Hrastnik, in nagrade sponzorjev.

Avtobusni prevoz
Ob 15. uri bo posebni brezplačni avtobus na voljo za vse, ki ne boste imeli prevoza spremljevalcev, in se boste želeli iz Hrastnika vrniti na startno mesto v Zagorje, kjer boste imeli parkirano vozilo.
Z veseljem vas pričakujemo!

Srečno!
Vaša ekipa Rudarskega maratona

Rudarski maraton 2018 uresničujemo skupaj z zvestimi pokrovitelji. Z nami so: Eles, Rudnik Trbovlje-Hrastnik, Thermana Laško, Občina Zagorje ob Savi, Občina Trbovlje, Občina Hrastnik, NLB, TKI Hrastnik, Solchem Ljubljana, Steklarna Hrastnik, Pošta Slovenije, Toyota Slovenija, Rent-a-car Juvan, Hiša okusov Pr’Čop, Delavska hranilnica, Avtotehna Vis in Mahkovic, Forstek, Lekarna Pušnik, Avrigo, Pivovarna Laško, AGM Nemec, Komunala Trbovlje, Komunala Zagorje, Mercator, Gasilski zavodi: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, K-M@RK.