Pozdravljeni, tekačice in tekači!

Nedelja, 28. april, je skoraj tu in z njo Rudarski tek. Čeprav sončka, pravijo vremenarji, ne bo na vidiku, vam obljubljamo, da bo izkušnja nepozabna. Vsaj pol proge boste tekli tako, da vas ne bo pralo iz neba. V rudniku ne bo dežja.

Za lažji potek vam pošiljamo nekaj napotkov, ki se jih, prosimo, držite. Za vaša morebitna vprašanja smo vam na voljo po telefonu 070 788 510 med 8. in 14. uro. Za nujne primere pa 24 ur na 041/850-733.

Prevzem startnih številk

Startne številke in vrečke z darili sponzorjev bomo tekačem delili po 9.00 uri v Hilman baru (Cesta 9. avgusta 96, 1410 Zagorje ob Savi, GPS koordinate: N 46.141873, E 15.004162), ki je 250 metrov oddaljen od startnega mesta v Evroparku v Zagorju ob Savi (naslov: Potoška vas 15, 1410 Zagorje ob Savi, GPS koordinate: N 46.145126, E 15.005265).

od 9.30 do 10.30 ure – Prevzem startnih številk in oddaja podpisane izjave (obvezno! najdete jo na: LINK)

od 10. 30 do 11. ure – Ogrevanje

ob 11.00 uri – Start v Evroparku

Obvezna oprema

Ne pozabite na obvezno opremo. Čelada in naglavna lučka. Predlagamo vam lučko na čeladi in drugo v roki. Tako boste precej lažje tekli po rudniku. Za vsak primer imejte pri sebi rezervni komplet baterij. Upoštevajte, da tek ne poteka ves čas po asfaltu, po nekaterih delih proge in v rudniku so tla lahko tudi vlažna oziroma blatna.

Priporočilo: predlagamo vam, da tečete s čelado in lučko od starta. Seveda ju lahko imate tudi v priročnem nahrbtniku. Vendar boste z nadevanjem čelade in lučke pred vhodom v rudnik zamudili nekaj dragocenega časa. Lahko se zgodi tudi to, da vam pade na tla (izkušnje) in se lučka razleti …

Trasa

Opis trase desetke in dvajsetke najdete na naši spletni strani, prav tako smo dodali tudi zemljevid proge.

Čipi za merjenje časa bodo vgrajeni v startno številko vsakega tekača. Važno: številko si pripnite na prsi.

Temperatura v rudniških rovih se giblje okrog 15 stopinj Celzija.

Parkiranje in prevozi

Parkirišče je urejeno v bližini Evroparka na označenem makadamskem parkirišču 300 metrov naprej od Evroparka proti Kotredežu, do njega vas bodo usmerjali redarji.

Osebna prtljaga

Na startu bo organizator poskrbel za kombi, s katerim vam bomo osebno prtljago prepeljali na cilj v Hrastnik. Čeprav bomo z njo skrbno ravnali, jo bomo prevažali na vašo lastno odgovornost. Predlagamo, da osebno prtljago shranite v manjšem nahrbtniku in ga oddate pri kombiju organizatorja. Na cilju je v upravni zgradbi Rudnika Trbovlje Hrastnik rudniška kopalnica (prvo nadstropje), v kateri se boste lahko oprhali. Vendar morate pribor za osebno higieno in brisačo imeti s seboj (predlagamo, da v nahrbtniku).

Razglasitev rezultatov in nagrade

Podelitev pokalov in nagrad bo ob 14. uri v upravni stavbi RTH v Hrastniku. S tem se bo prireditev zaključila. Vsi tekači prejmete malico. Najboljši tekači boste prejeli pokale, ki so jih izdelali v Steklarni Hrastnik, in nagrade sponzorjev.

Avtobusni prevoz

Ob 14.30 uri (takoj po končanem zaključku) bo posebni brezplačni avtobus na voljo za vse, ki ne boste imeli prevoza spremljevalcev in se boste želeli iz Hrastnika vrniti na startno mesto v Zagorje, kjer boste imeli parkirano vozilo.

Z veseljem vas pričakujemo!

Srečno!

Vaša ekipa Rudarskega teka