Še tri dni časa je za najcenejšo startnino na tek, pri katerem sta čelada in naglavna svetilka obvezna oprema. Na tek, ki teče po površini in pod njo. Na Rudarski maraton 2018, ki bo v nedeljo, 22. aprila, ob 11. uri.

Spomnimo: Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem že 119 iz vse Slovenije.

Prepoznavnost tako neobičajnega teka, da je veselje, pa še narašča in letos se je v prvem krogu nanj prijavilo že skoraj 50 tekačev iz Slovenije, pa tudi Hrvaške. Med tekači je tudi večina zmagovalcev prejšnjih tekov, ki bodo letos »napadali« svoj pretekli najboljši čas.

Tekači na Rudarskem maratonu premagujejo desetko ali polmaraton. V prvem primeru tečejo po rudniški jami enkrat, v drugem dvakrat.

Prijavnina do 15. februarja znaša 15 evrov, do 15. marca 18 evrov, do 13. aprila – ko se prijave zaključijo – pa 21 evrov. Cena vključuje majico, vodo in toplo malico po prireditvi.