urnik
dogodka

Kaj vas čaka v soboto, 2. oktobra 2021

9.00 – 10.30 prijava za desetko in dvajsetko in dvig startnih številk

Vsi udeleženci se prijavijo na info točki na startnem prostoru v Hrastniku pri vhodu v rudnik za bivšo upravno zgradbo RTH, (sedaj Nanocut) v Hrastniku – vhod iz velikega parkirišča ob Delavski hranilnici. Naslov: Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik; koor.: 46.148389, 15.084576.)

Prosimo, da prinesete s sabo podpisano izjavo o udeležbi (mladoletniki naj imajo podpis staršev). Na info točki prejmejo startne številke, majice, bone za hrano. Prijavljanje tekmovalcev bo potekalo od 9.00 do 10.30 ure. Prosimo vas, da pridete na startni prostor pravočasno.

10.30 do 10.55 OGREVANJE

Vsem udeležencem organizatorji priporočajo, da se pred tekmo dobro ogrejejo. Takoj po startu jih namreč čaka zahteven vzpon, torej bodo morali takoj gristi na polno. Zato bodo dobro ogrete mišice še posebej dobrodošle.

11.00 START TEKA

Vsi tekači bodo na znak starterja startali v eni skupini, razen, če bo prijavljenih toliko, da bomo startali po posameznih kategorijah ali pa bo zahtevan posamičen start.

TRASA PROGE

Start teka bo v Hrastniku pri vhodu v rudnik. Proga bo najprej potekala strmo v hrib po Ulici 3. julija, Poti Josipa Brinarja v Studence. Tekači se bodo na začetku teka spopadli z zahtevnim in dolgim vzponom.

Proti koncu naselja Studence se cesta poravna. Potem pot ostro zavije na desno še v en (krajši, manj zahteven) klanec na industrijsko cesto čez rudniške površine. Tekači bodo dobrih 200 metrov tekli po novi cesti Hrastnik – Trbovlje in pri bajerju (okrepčevalnica) zavili na makadamsko gozdno cesto proti Kipam. Po blažjem klančku na začetku bodo tekli po ravnem po urejeni makadamski cesti do Kip.

Pot tam pri vhodu v cementarniško območje (kamnolom) zavije levo nad fitnes centrom na prostem (in NE desno po asfaltni cesti v dolino). Potem pot vodi navzdol skozi hosto nad Dobrno.

Proga vodi mimo Drajer šohta do križišča med Žabjekom, Dobrno in Ribnikom. Tekači se bodo spustili po stari rudniški koloniji skozi Žabjo vas do vhoda v rudnik na Ajnzerju (okrepčevalnica).

Tam bodo tekači stekli v rudnik, se spustili po vpadniku na Zvezno obzorje (višinska razlika 40 metrov) in tekli skoraj 5 km po ravnem delu rova. Vmes jih čaka skoraj pol kilometra dolga pot po starem jamskem rovu, ki je obzidan z opeko in je značilnega profila. Na križišču 7 tekače čaka okrepčevalnica z vodo. Zadnji del jamskega dela maratona predstavlja najtežji del teka po jami. Iz zveznega obzorja bodo morali tekači namreč do svetlobe preteči Barbara vpadnik in se na dolžini okrog 150 metrov vzpeti za okrog 40 višinskih metrov. Cilj 10ke bo na izhodu iz jame v Hrastniku.

RUDARSKI TEK – 20ka

Tek poteka po isti progi kot 10ka, le, da jo bodo morali tekači preteči dvakrat.

13.00 KOSILO

Po teku udeležencem pripada knapovska malica. Tudi tokrat se tradiciji ne bomo izneverili.

13.30 PODELITEV PRIZNANJ

Podelitev priznanj najboljšim v obeh tekih v skupni uvrstitvi in uvrstitvi po kategorijah bo na prireditvenem prostoru pred vhodom v rudnik v Hrastniku. Prvo, drugo in tretjeuvrščeni v vseh kategorijah in skupni uvrstitvi prejmejo pokale organizatorja. Rezultati bodo objavljeni na naši spletni strani.

KATEGORIJE TEKA

Na prireditvi Rudarski tek bomo proglasili zmagovalke in zmagovalce v absolutni kategoriji, ki bodo dobili posebne nagrade in pokale. Poleg tega bomo proglasili tudi najboljše po kategorijah v ženski in moški konkurenci. Prvi trije v vsaki kategoriji bodo prejeli pokale.

Kategorije:

  • od 14 do 25 let
  • od 26 do 40 let
  • od 41 do 55 let
  • nad 56 let
img-1

izjave

Izjave udeležencev

img-2

Bilo je odlično. Letos sem bil drugič. Organizacija kot je treba, zanimiva trasa … Seveda še pridem, tudi na Jamatlon.

– Jure Oberžan

img-3

Res je bilo nekaj novega, drugačnega in malce adrenalinskega. Na koncu smo bili vsi zadovoljni in smo se spet ujeli še na poti domov na trojanskih krofih. Bil je popoln dan, organizacija pa odlična.

– Dita Horvatiček

Rudarski tek

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih tekaških prireditvah: s čeladami in naglavnimi svetilkami.

Povezave

Spremljajte nas